• Nieuws

Lezing: Klaar voor de start(er) door Naomi Smits

Na ruim een jaar lezingen te volgen via livestream konden we op woensdagmiddag 22 september 2021  weer gebruik maken van de aula van het VC Mheenpark.

Naomi Smits startte het 5e seizoen van de serie lezingen/themasessies af met een toepasselijke en herkenbare lezing over ‘Klaar voor de start(er).’

Tijdens haar lezing vertelde Naomi (uit eigen ervaring)  hoe je onder andere je grenzen aangeeft, fijn kunt samenwerken, tijd voor jezelf creëert, met ouders dealt, van je klas een leesklas maakt en met plezier naar je werk blijft gaan.

Lezing Kees van Overveld op 17 maart 2021

‘Keep the flow of instruction’ was een van de beste tips die Kees van Overveld de vele aanwezigen meegaf tijdens zijn lezing over ‘Gedragsoplossingen voor de moeilijke groep.’

KFI is een krachtige manier en werkzame manier om verstorend gedrag te stoppen. Belangrijk is daarbij om als leerkracht te blijven doorpraten over het inhoudelijk onderwerp van de les terwijl je kalm in de richting van het kind of het groepje loopt. Maak even aandachtig en betekenisvol (oog)contact, blijf daarbij doorpraten over de inhoud van je les en verbreek het contact.

Lees meer: Lezing Kees van Overveld op 17 maart 2021

Themasessie 'de Leerlijn eigen maken' op 10 maart 2021

Ria Jonker en Sabine Lans hebben op woensdag 10 maart een inspirerende en informatieve themasessie gegeven over het onderwerp leerlijnen.
Leerlijnen geven een praktische invulling aan de algemeen geformuleerde kerndoelen.
Ria en Sabine hebben voldoende handvatten gegeven zodat je na het bekijken van deze themasessie zelf aan de slag kunt gaan.
Van deze themasessie is een opname gemaakt zodat je op elk gewenst moment in de gelegenheid bent om (nogmaals) te kijken.

Themasessie 'Kindgesprekken'

Als scholen aan de slag willen met de online themasessie Kindgesprekken, kunnen zij contact met ons opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zij ontvangen een mail met inloggegevens (gebruikersnaam en wachtwoord) voor de pagina www.proeftuintjes.nl/themasessie, en een wachtwoord voor de film zelf.
Elke school krijgt unieke inloggegevens die voor een specifieke periode geldig zijn.

Lezing: 'Omgaan met hedendaagse ouders'

Meebewegen en ombuigen is de rode draad die door de lezing van Hans Kaldenbach en Amar El Ajjouri liep.

Na afloop van de lezing over Korte Lontjes in november 2019 kregen wij van velen van jullie het verzoek om Hans en Amar opnieuw uit te nodigen voor een lezing.
Tijdens hun interactieve lezing, waarin Hans de vertegenwoordiger van school speelde en Amar de rol van ‘lastige’ ouder voor zijn rekening nam, zagen we veel herkenbare situaties voorbij komen.

Er werden veel concrete handvatten en handige hulpzinnen gegeven.
De overige lezingen worden dit schooljaar via livestream aangeboden waardoor het nog steeds mogelijk is om je hiervoor op te geven.

Copyright © SWV ApeldoornRealisatie: WelldotcomSitemapDisclaimerVoorwaardenPrivacyverklaring