Terugblik themasessie Verschil is ‘mooi gewoon’ door Maud Wilms van 12 september 2018

“Verschil is mooi gewoon”.

Vanuit die titel heeft Maud Wilms ons meegenomen in haar verhaal rondom hun zoon. Hij is geboren met het syndroom van Williams; een weinig voorkomende chromosoomafwijking. In een groep van 16 collega’s hebben we geluisterd naar de zoektocht om een reguliere basisschool voor hun zoon te vinden. Na wat omzwervingen is dat gelukt. Vanuit haar positieve energie vertelde zij over de muziekkwaliteiten van hem en liet zij ons beelden zien van zijn ontwikkeling door de jaren heen. Vanuit dit muzikale talent was er een opening om de gang naar het reguliere onderwijs te verwezenlijken.

Maud zong en vertelde over de kansen die er liggen om inclusie vorm te geven. Met extra ondersteuning en een positieve blik op zijn mogelijkheden en belemmeringen,  zit hij nu in groep 6 en is hij onderdeel van de leefgemeenschap op school en in zijn woonomgeving.

Maud heeft ons geëmotioneerd en geïnspireerd. Mede door haar werkvorm om ons met verschillende cases aan het werk te zetten, hebben we met elkaar weer meer bewustzijn ontwikkeld rondom leerlingen met speciale ondersteuningsbehoeften.

Een middag die zeker de moeite waard was!

Terug naar het overzicht

Medewerkers