Terugblik lezing De ‘growth mindset’, hoe werkt dat nu echt? door Annemieke Mol Lous d.d. 03-04-2019

Op woensdagmiddag 3 april hebben wij het tweede jaar van de leerkrachtlezingen 'positief' afgesloten met een lezing van Annemieke Mol Lous over de growth mindset  als onderdeel van de positieve psychologie. Annemieke legde ons uit dat de traditionele psychologie zich meer richt op wat er mis is, terwijl de positieve psychologie zich meer wil richten op datgene wat er goed met je gaat en waar je in wilt groeien. Kijk ook eens op de site www.platformmindset.nl voor waardevolle informatie en gratis downloads zoals: 'Zo word je een echte groeimindset leerkracht' en 'geef de juiste complimenten'.

Aan de lezing namen ook de leerkrachten deel van de proeftuintjes. Deze leerkrachten werken vanuit de inzichten van de positieve psychologie en hebben als doel om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan. Centraal hierbij staan de kwaliteiten en talenten van elke leerkracht, veerkracht, welbevinden en geluk en het werken vanuit “de bedoeling” en betekenisvol leren en leven.

Na de pauze hebben zij voor de vele aanwezigen workshops verzorgd gericht op het leren en kijken vanuit een growth mindset.

Woensdag 25 september 2019 gaan wij weer van start met een nieuwe serie leerkrachtlezingen. Binnenkort verschijnt de nieuwe poster en flyer en staat alle informatie ook op de website.

Graag tot ziens!

Terug naar het overzicht

Medewerkers

Natasja Jager
Natasja Jager
Medewerker secretariaat

055-760 03 00
njager@swvapeldoornpo.nl