Lezing Ronald Hünneman woensdag 16 september 2020

Nadat wij helaas gedwongen waren om de laatste lezingen en themasessies te annuleren konden wij gelukkig op woensdag 16 september (in aangepaste vorm) van start gaan met de eerste lezing van ons vierde seizoen.

Zijn lezing over het ‘Denken in beweging’ zette de aanwezigen zeker aan tot nadenken over nieuwe denkwegen. Ronald benadrukte dat beweging extreem belangrijk is voor denkprocessen. Denk aan de handen van je leerlingen hield hij ons voor. Cognitieve processen zijn afhankelijk van fysieke beweging. Bewegingen moet congruent zijn aan datgene wat je leert. Dan heeft het effect. Zo beklijft lezen beter als je steeds een bladzijde van een boek kunt omslaan. Resultaten van het schoolwerk moeten zichtbaar gemaakt worden voor de leerlingen. Dat werkt motiverend. Volgens Ronald is de uitspraak: ”Je zit hier voor jezelf”, de meest demotiverende zin die een leerkracht kan uitspreken. Uiteindelijk doen ze het voor jou en dat maakt je als leerkracht zo enorm belangrijk en onmisbaar.
Je doet ertoe!

Het is de taak van een filosoof om mensen aan het denken te zetten, vastgeroeste denkpatronen los te wrikken, om zo meer ruimte te krijgen voor nieuwe denkwegen.
Dus zoek ik in lezingen, trainingen, cursussen, stand-up filosofie en theater, de grens op. Dat levert gegarandeerd boeiend vermaak en gespreksstof op.

Ronald Hünneman.

Copyright © SWV ApeldoornRealisatie: WelldotcomSitemapDisclaimerVoorwaardenPrivacyverklaring