• Lezing ouderbetrokkenheid 3.0.

    Lezing ouderbetrokkenheid 3.0.

Ingrid Dirksen maakt zich in haar werk sterk voor de kwaliteit van het onderwijs en gewenste schoolontwikkeling. Op woensdag 22 januari verzorgde zij een lezing over ouderbetrokkenheid samen met twee acteurs. Een korte impressie inclusief boektip …

Van intentie naar praktische invoering

De intentie is om goed samen te werken. Daar bij is wederzijds vertrouwen essentieel. Voer gesprekken tussen ouders en school altijd op basis van gelijkwaardigheid. Geef ouders de ruimte om hun kennis over het kind in te brengen en laat school hun ervaringen met het betreffende kind delen.
Een goede ouderbetrokkenheid heeft positieve effecten op de leerprestaties van het kind. Ook blijken startgesprekken bijzonder effectief te zijn. De lezing van Ingrid Dirksen werd afgewisseld met het uitspelen van situaties door de acteurs waarin de aanwezigen actief betrokken werden bij regisseren.

Quotes

Leuk om zelf invloed te hebben op de rollenspellen

Interessante lezing met veel praktische tips

Ik begrijp nu al meer van de wisselwerking tussen ouders en school

ouderbetrokkenheid 3.0Boektip

Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0 van Peter de Vries helpt scholen en leraren om de samenwerking met ouders vorm te geven op een manier die bij de school past. Het beschrijft de rol van ouders op school en geeft uitleg over hun gedrag. Ook bevat het veel voorbeelden uit de dagelijkse onderwijspraktijk en praktische tips over uiteenlopende onderwerpen, van professionele communicatie en effectieve gesprekken met ouders, tot een alternatief voor oudertevredenheidsonderzoeken.

Handboek Ouderbetrokkenheid 3.0

Copyright © SWV ApeldoornRealisatie: WelldotcomSitemapDisclaimerVoorwaardenPrivacyverklaring