• Themasessie 'Rijke ruimte: instappen en aanhaken!'

18 mei 2022 | Ellen de Haan

Ellen de Haan heeft altijd gewerkt voor en met kinderen, waarbij het leren niet vanzelf ging. Door taalachterstand, of door gedrags- of informatieverwerkingsproblematiek.

 

Jonge kinderen leren door te bewegen en te handelen. Door zelf actief bezig te zijn. Ze zijn van nature creatief, ondernemend en verwonderen zich over van alles. Daarom verdienen zij een rijke ruimte.
Aan onderbouw leerkrachten de taak om dat te gaan organiseren. Maar hoe doe je dat? De rijkdom van verschillen maakt het ook best lastig. En dan heb je ook nog je doelen om te bewaken.
Welke ruimte heb je daarvoor zelf nodig als leerkracht? En hoe creëer je samen met kinderen een rijke speelleeromgeving waarvan elk kind kan profiteren?

Een rijke ruimte als pedagoog met een leerkracht die dat kan ondersteunen.
Wil je daarover meer horen en zien?
Stap dan in en haak aan bij deze workshop.

Heb jij kinderen in de klas waarbij automatiseren en het leren niet vanzelf gaat?
Kinderen in de klas, die soms lijken weg te dromen?  Die niet altijd tot opstarten van hun werk komen? Kinderen die moeite hebben met plannen en organiseren?

Het kan zijn dat deze kinderen net een andere leerstrategie hebben dan doorgaans gebruikt wordt in het onderwijs.

Bij deze themasessie leer je de beginselen van hoe je anders kunt kijken naar deze kinderen en je krijgt bovenal handvatten om gebruik te maken van de sterke kanten van deze kinderen, waardoor ze wél tot leren komen.

Bij deze sessie geen nieuw stigma of label, maar anders durven kijken en anders durven doen. Je krijgt uitleg over de beginselen van anders leren. Je ervaart hoe je anders kunt lesgeven en krijgt handvatten waar je direct in de klas al mee aan de slag kunt. Onderwijs is immers doen wat nodig is, om kinderen tot leren te brengen. Dus doe het anders, als het andere niet werkt. We leren immers niet allemaal op dezelfde manier.

Algemene gegevens

 • Tijdsduur:

  2 uur

 • Aantal bijeenkomsten:

  1

 • Aanvangsdatum:

  18 mei 2022

 • Prijs:

  Aan deze themasessie zijn geen kosten verbonden

 • Maximaal aantal personen:

  25

 • Locatie:

  Veluws College Mheenpark,
  Zilverschoon 43, 7322 GG te Apeldoorn

Copyright © SWV ApeldoornRealisatie: WelldotcomSitemapDisclaimerVoorwaardenPrivacyverklaring