• Themasessie 'Doorstroom 2-3:
  wij spelen en leren samen verder'

Gezien de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, en met de aanwezigheid van zeker 100 mensen, hebben wij moeten besluiten de lezing Themasessie 'Doorstroom 2-3: wij spelen en leren samen verder van 25 maart niet door te laten gaan.

Wij zullen, op een later moment, met Rian Helmink overleggen over het opnieuw organiseren van deze lezing.

Bij vragen kan je contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

25 maart 2020 | Rian Helmink

Is het kind klaar voor groep 3, of is groep 3 klaar voor het kind? Een soepele overgang van groep 2 naar groep 3 is van belang voor het welbevinden van elk kind. Hoe gaan we hiermee om en hoe geven wij vorm aan een goede doorstroom? Wat is daarbij de rol van spel en de leeromgeving?

De volgende vragen staan centraal

Hoe ga je als leerkracht en als school om met een kleuter die nog niet toe lijkt te zijn aan groep 3? Richt je de kleutergroepen ‘schoolser’ in dan bekruipt je misschien het gevoel dat jonge kinderen geen kind meer mogen zijn. Bouw je meer spelelementen in groep 3 in dan is er misschien de angst dat er niet voldoende tijd is voor de leerstof. Een soepele overgang van groep 2 naar groep 3 is van belang voor het kind. Hoe realiseer je een goede doorlopende ontwikkellijn? En spreken de leerkrachten van groep 1-2 en de leerkrachten van groep 3 eigenlijk wel dezelfde taal? (Uit de brochure Doorstroom van kleuters van het ministerie van onderwijs en PO-raad (Huizinga, 2016)

Doel en inhoud van deze themasessie

Doorstroom van groep 2 naar groep 3 staat volop in de aandacht. Enige tijd geleden kwam de brochure van de PO-Raad uit. Hoe gaan jullie hiermee om op school? Hoe geef je vorm aan een goede doorstroom? Wat is daarbij de rol van spel en de leeromgeving? Tijdens deze themasessie worden zowel de highlights uit de brochure als concrete mogelijkheden voor de praktijk belicht. Dit helpt je een start te maken bij het bepalen op of de doorstroom bij jullie op school al goed geregeld is en waar nog aandachtspunten blijken te zijn. Vanuit een praktische bijeenkomst kunnen jullie samen aan de slag met het maken van de eerste stappen en/of het zetten van de puntjes op de i van een goede doorstroom van kleuters naar groep 3.

Voor wie?

Deze themasessie is voor leerkrachten van groep 1,2 en 3, onderbouw-coördinator en intern begeleider. Doorstroom 2-3 regel je niet alleen, maar vooral met elkaar! Samen in gesprek en komen tot een juiste afstemming.

Algemene gegevens

 • Tijdsduur:
  15:00 - 17:00
 • Aantal bijeenkomsten:
  1
 • Aanvangsdatum:

  25 maart 2020

 • Prijs:
  Kosteloos
 • Minimaal aantal personen:
  10
 • Maximaal aantal personen:
  20
 • Locatie:
  Veluws College Mheenpark,
  Zilverschoon 43, 7322 GG te Apeldoorn
Copyright © SWV ApeldoornRealisatie: WelldotcomSitemapDisclaimerVoorwaardenPrivacyverklaring