• Lezing ‘Omgaan met verlies en rouw in de school’

Gezien de ontwikkelingen rondom het Coronavirus, en met de aanwezigheid van zeker 100 mensen, hebben wij moeten besluiten de lezing omgaan met verlies en rouw in de school van 1 april niet door te laten gaan.

Wij zullen, op een later moment, met Anne Remijn overleggen over het opnieuw organiseren van deze lezing.

Bij vragen kan je contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

1 april 2020 | Anne Remijn

Als leerkracht krijg je te maken met verlieservaringen in je groep door echtscheiding, ernstige ziekte in een gezin en overlijden. Kinderen laten daarbij net als volwassenen heel verschillende rouwreacties zien. Welke reacties kun je verwachten bij welke leeftijdsfase en hoe ga je daarmee om in je groep? Wat kunnen kinderen eigenlijk begrijpen van de dood? Welke informatie hebben kinderen nodig over ernstige ziektes of de dood en wat kan je daarin doen als leerkracht? Als je persoonlijk veel verlieservaringen kent, hoe kom je dat tegen in je werk en hoe ga je daarmee om?

Aan de hand van actuele rouwmodellen en veel praktijkvoorbeelden wordt deze middag uitleg gegeven over rouwprocessen bij kinderen en volwassenen en over verschillende manieren van rouwen. Aan deze modellen zijn veel oefeningen te koppelen die bruikbaar zijn in de schoolpraktijk, zowel op individueel niveau, groepsniveau of voor de hele school. Een pittig onderwerp met een concrete vertaling, waarmee je zelf in de praktijk verder kunt.

Anne Remijn is rouwtherapeut met haar eigen praktijk Eb en Vloed in Voorschoten en is gespecialiseerd in het begeleiden van kinderen en jongeren. Zij is als vrijwilliger verbonden aan Inloophuis Scarabee en Achter de Regenboog. Zij heeft jarenlang in het basisonderwijs gewerkt en veel verlieservaringen meegemaakt in de schoolpraktijk. Ze is opgeleid als rouwtherapeut bij het Land van Rouw. Vanuit haar praktijk verzorgt ze regelmatig trainingen en lezingen op het gebied van rouw voor ziekenhuizen, onderwijsinstellingen, hospices, inloophuizen en de uitvaartbranche.
Anne Remijn is ook auteur van boeken over verlies door dementie (Papa, waar ben je? 2015 uitgeverij Eigenzinnig en Opa’s zakmes 2016 uitgeverij Eigenzinnig) en gedichten over rouw (Scheuren van de ziel 2017 Nabestaanden Café Leiden).

Algemene gegevens

 • Tijdsduur:
  15:00 - 17:00
 • Aantal bijeenkomsten:
  1
 • Aanvangsdatum:

  1 april 2020

 • Prijs:
  Kosteloos
 • Maximaal aantal personen:

  200

 • Locatie:
  Veluws College Mheenpark,
  Zilverschoon 43, 7322 GG te Apeldoorn
Copyright © SWV ApeldoornRealisatie: WelldotcomSitemapDisclaimerVoorwaardenPrivacyverklaring