Lezing ‘Miscommunicatie’

Steven Pont
Lezing ‘Miscommunicatie’

Waar mensen samenwerken wordt een hoop gecommuniceerd en waar wordt gecommuniceerd kan het ook mis gaan. We noemen dat miscommunicatie. Tijdens de lezing ontdek je, hoe dit komt en hoe je dit kunt voorkomen. Van Freud en stagiaires naar slavenhandel en samenwerking. Ontdek hoe je enorme invloed hebt op elkaars gedrag. Ook in de klas.

Wat anderen zeggen
Na een hilarische start waarin verschillen tussen mensen centraal staan, gaat Steven Pont over op een inhoudelijke bespreking, die hout snijdt en die blijft hangen. Al met al een mooie combinatie van inhoud en attentiewaarde. Wat daarbij sterk is, dat hij in zijn verhaal direct weet aan te sluiten op de situatie van de dag zelf.
Adwin Peek – Organisatiemanager

Geweldig hoe Steven Pont met bedrieglijk eenvoudige statements helder kan maken, hoe mis het kan gaan met communicatie. Ik heb genoten van zijn A14 oplossingen voor B13 problemen. Nooit zal ik dit meer vergeten. Zijn voorbeeld van belangen versus standpunten vond ik zo concreet, dat ik die gisteren nog heb gebruikt in een gesprek met een vriendin. Erg inspirerend vond zij.
Alexandra Visser – Senior Communicatie en merkmanagement

Over Steven Pont
Steven Pont is ontwikkelingspsycholoog, gezinstherapeut, columnist en auteur.
Alles wat hij doet is opgebouwd rond twee thema’s; de (ontwikkelings) psychologie en de systeemtheorie. In 1992 studeerde hij af als ontwikkelingspsycholoog aan de UvA en in 2002 als systeemtherapeut bij het NISTO. Later kwamen daar mediation (NIP) en socratische gesprekstechnieken (FIP) nog bij. Maar de basis bleven steeds deze twee invalhoeken: de (ontwikkelings) psychologie, die gedrag meer vanuit het individu beschrijft en de systeemtheorie, die  juist het belang van de sociale omgeving meer benadrukt.

Kijk voor meer informatie op www.stevenpont.nl

De lezing is vol. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Tijdsduur:
15.00 - 17.00 uur
Aanvangsdatum:
16 januari 2019
Prijs:
Kosteloos
Maximaal aantal personen:
200
Locatie
Veluws College Mheenpark, Zilverschoon 43, 7322 GG te Apeldoorn
Terug naar het overzicht