Speciaal (basis)onderwijs: Toelaatbaarheidsverklaring

Als de onderwijs- en ondersteuningsbehoefte van uw kind het beste kunnen worden vervuld door een speciale (basis)school, dan zal de school plaatsing op een SBO of SO in het samenwerkingsverband verzoeken. Dit wordt gedaan via een zogenaamde Toelaatbaarheidsverklaring, welke wordt toegekend op basis van het dossier en (meestal) een overleg met het MDO (Multi Disciplinair Overleg) en op grond van een deskundigenadvies.

Toelaatbaarheidsverklaring

Het verzoek om een toelaatbaarheidsverklaring wordt door de school ingevuld en in overleg met de gedragswetenschapper voorgelegd aan het MDO. Uiteraard wordt de aanvraag met u besproken.Het MDO besluit vervolgens op basis van het deskundigenadvies, samen met een lid van het managementteam, of een toelaatbaarheidsverklaring wordt afgegeven. In de toelaatbaarheidsverklaring wordt in ieder geval de startdatum, de (mogelijke) einddatum en het overeengekomen bekostigingsniveau van de ondersteuning aangegeven, wanneer dit cluster 3 betreft.
Voor de procedure van deze aanvraag, gaat u naar de pagina Aanmelding MDO.

Deskundigenadvies

De gedragswetenschapper van de school zal als eerste deskundige haar mening geven. Daarnaast wordt in onderling overleg met het MDO bepaald welke tweede deskundige wordt gevraagd een tweede deskundigenadvies af te geven.
Voor de procedure van dit deskundigenadvies, gaat u naar de pagina Deskundigenadvies.

Terug naar het overzicht

Contact?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Contactpersonen

Nieuws over deze dienst

  1. Oproep: deel uw ervaring met het (passend) onderwijs